Speltboller

Økologiske koldthævede speltboller
DSC_0512

JEG BRUGER:
3 tsk økologisk tørgær (eller du kan bruge alm. økologisk gær – skær blot et lille tyndt stykke)
1 spsk havsalt (eller himalaya salt)
1 spsk koldpresset økologisk oliven olie
1 liter vand
1 – 1,5 kg Økologisk groft speltmel (du kan også bruge fint speltmel, eller glutenfri mel)
1 fint revet gulerod
1 håndfuld græskarkerner
1 håndfuld hørfrø
1 håndfuld solsikkekerner


SÅDAN GØR DU:
Put først gæret ned i en skål… derefter salten, olien og vandet.  Lad det stå i 1 minut ca. Hæld melet i undervejs mens du rører (eller som i mit tilfælde lader røremaskinen rører 😉 ). Når al melen er tilføjet og blevet rørt godt i, tilføjes den revne gulerod, samt kernerne. Føl dig frem mht. hvor meget mel der skal i. Dejen skal være klistret!
Det er ikke meningen at du skal forme bollerne med hænderne – dette bruges en ske til. Det kommer vi til lidt senere… det er bare så du ved at dejen skal være klistret, det er helt ok 🙂


HÆVELSEN
:
Put et viskestykke henover skålen og sæt den i køleskabet (eller udenfor) over natten (mindst 6 timer).


DAGEN EFTER:
Tag skålen med bolledejen ud. Find en ske frem. Hæld lidt olie i en lille kop eller dl mål. Med skeen laver du nu bollerne. Jeg plejer at sige 2-3 spsk til hver bolle, men det er jo smag og behag hvilken størrelse man er til 😉 Jeg dypper skeen ned i olien, så dejen lettere slipper af min ske og ikke klistrer sig fast.

DSC_0507
Når jeg har lavet mine boller drysser jeg sesamfrø på toppen, og/eller græskarkerner – det ser så lækkert ud når de kommer ud af ovnen ❤

Jeg bager bollerne i ovnen på 200 grader i 22 minutter…I skal måske kun bage dem i 15-18 minutter! Jeg har nemlig kun en lille camping bageovn hjemme hos mig…. og i den skal bollerne hvertfald have 22 minutter. Hold derfor godt øje med dem første gang du bager – og notér hvor lang tid dine boller skal have i din ovn 🙂 – det er den eneste vej frem i bageverden, da ovne varierer rigtig meget)

Tag bollerne ud og lad dem køle på en rist (så de får luft både oppe og under sig)
DSC_0510

Nu kan du nyde dine lækre hjemmebagte boller. Namme namm ❤

De er faktisk ret simple og hurtige at lave, synes jeg! Jeg klasker tit en dej sammen inden jeg går i seng, som ikke tager mig mere end 5 minutter og dagen efter tager det mig 5 minutter at klaske dejen ned på bagepapiret med skeen. Så sætter jeg mit tidsur på 22 minutter og sover lidt videre hvis jeg er træt, eller gør mig klar til forlæsning. Duften af boller begynder at melde sig i hele hjemmet og jeg når lige at savle og wupti så er de klar 🙂

EAT & ENJOY

DSC_0511

5 tanker omkring “Speltboller

  1. Pingback: Sandwich | vegegansk
  2. Pingback: Vegansk ”Nutella” | vegegansk
  3. Pingback: Rød pesto | vegegansk
  4. Pingback: Ross’ røde linsefrikadeller | vegegansk
  5. Pingback: Vegansk burger | Vegegansk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s