Dokumentarfilm, foredrag, debatter mv.

Her er en god samling af dokumentarfilm, nyhedsindslag, debatter, kortfilm mv. omkring dyreetik:

Dokumentarfilmen Cowspiracy, om hvordan animalsk føde påvirker vores planet

Tv2 Nyhedsindslag omkring hvordan tusindvis af danske kalve skydes lige efter fødslen

Omkring jagt af fantastiske Erin Janus

Mere fra skønne Erin omkring vores dobbeltmorale ift. empati og kødspisning

The truth about the egg industry, by Erin Janus:

Om vores madvaner og madmyter – underholdende og informerende TED Talk  TED Talk med sociolog og psykolog Melanie Joy, om kødspisning:  TED Talk med en kok der gik fra at elske rød saftig bøf til vegansk mad. Hun gennemgår hvorfor hun valgte at ændre sin kost, hvor helbred, miljø og dyrevelfærdsårsager inddrages  Foredrag Gary Yourofsky om veganisme og speciesisme. Han kommer bl.a. ind på filosofien bag veganisme, stiller spørgsmålstegn til det kulturelt tillærte, informerer omkring mælks indhold og hvordan den påvirker mennesket, viser kortfim om dyrs behandling, taler om dyrs behandling, og svarer på spørgsmål som deltagere stiller. “101 Reasons to Go Vegan” af James Wildman fra ARFF  Fedt, Fup og Flæskesteg handler om en mand der spiser kød, æg og mælk, som ikke tror på at økologi er bedre end konventionel. Derfor tager de ud på gårde og undersøger forskellen på øko og ikke-øko. Se med her:   Dokumentarfilm Food Inc.  A vegan bodybuilding experiement Sea The Truth En film om fiskeri og hvilke konsekvenser det har for helbredet, miljøet og havlivet.  Earthlings En dokumentarfilm der dækker det dyreetiske indenfor alt fra kæledyrsindustrien, kødindustrien, tøjindustrien til underholdningsbranchen.   

Debatterfor og imod veganisme Emne: “Should everyone go vegan?” Emne: “Don’t eat anything with a face” Emne: “Animals should be off the menu” Kortfilm og interviews En kortfilm om en 78 årig vegansk bodybuilder, Jim Morris Interview med Frank Medrano, som er veganer og “Calisthenics” styrketræner “MAN” – En kort animationfilm på 3 minutter omkring menneskets forhold til naturen “Waste” – en kort animation på 0.30 minutter. Hvad sker der med skraldet som der smides i havet? Farm to Fridge – The Truth Behind Meat Production Se hvordan en ko lige inden slagtning forsøger at undgå døden – i et udtænkt slagteri hvor døden er den eneste vej “5 Reasons to stop eating eggs today” – indsamlet viden omkring æg, som præsenteres af Freely the Banana Girl TV Shows Oprah Winfrey’s Vegan Challenge De 378 ansatte bag showet Oprah, inklusiv hende selv, tog imod udfordringen “at spiste vegansk i en uge” Se hvordan de klarede den her: The Ellen Show Interview med Kathy Freston. En veganer der har udgivet kogebog. De snakker bl.a. om helbred og de positive konsekvenser for en selv, naturen og andre, når man vælger vegansk. The Ellen Show Hvorfor er Ellen veganer? https://www.youtube.com/watch?v=O-4j6vSyDu0
Til sidst et foredrag til veganere omkring måden vi bedst spreder det kærlige budskab i verden, så folk lytter i stedet for at gå i forsvar – af Melanie Joy, sociolog og psykolog 

2 tanker omkring “Dokumentarfilm, foredrag, debatter mv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s