Helt friske fisk

I dag mødte jeg en mand nede ved fjorden, hvor jeg bor. Han havde et net fyldt med sild. På afstand råber han “hej” og spørger om jeg vil have nogle sild. Jeg siger “min kat vil måske gerne have en fisk”, og han svarer “du må gerne få dem allesammen” (stadig på afstand). Jeg svarer “jamen jeg er veganer, så jeg spiser ikke fisk, ellers tak”. Nu nærmer jeg mig ham og ser at fiskene stadig er levende.

Han siger “de er helt friske!” og jeg spørger ham, hvorfor han ikke selv skal have fiskene: “Jeg har fanget mange flere end jeg skal bruge”, – og jeg forslår: “vil du ikke bare slippe dem fri så?”, – “Nej, de kan jo ligeså godt blive spist nu de er blevet fanget”.
Jeg sagde “øøøh min nabo vil nok gerne have dem egentlig”… og håber på at få dem alle. Han insisterer på selv at give naboen fiskene…. som så ikke er hjemme. Min redningsplan gik helt i vasken!!!!

Jeg fortrød selvfølgelig omgående at jeg ikke lod som om jeg spiste fisk fra starten af og tog dem…så jeg kunne slippe dem allesammen fri så snart han var væk. Men han ville altså ikke give mig nettet alligevel, efter jeg fik røbet at jeg er veganer og foreslog at de skulle slippes fri, øv!

Kan ellers se det for mig….hvis jeg havde fanget den hurtigere; at de var levende.

“Hej! Vil du have de her sild? De er helt friske!”
“Ja! Jeg ELSKER virkelig fisk, så dem vil jeg meget gerne have!”
“Værsgo!”
“Tusind tak!”

Og så bare vade direkte ud i fjorden og slippe dem alle fri, dvs. tilbage hvor de hører til, deres hjem – det eneste sted de kan overleve.

Men sådan skulle historien åbenbart ikke ende denne gang. Håber at jeg er hurtigere og snedigere end anden gang.

Jeg kan ikke få situationen ud af mit hoved….og det der hænger ved, er kommentaren “HELT FRISKE FISK“…. og hvad det egentlig vil sige. Der ligger fisk i et net, taget op af det vand de lever i. De bliver kvalt langsomt ihjel og lider utrolig meget. Hvornår er det blevet til definitionen; FRISK !???

Jeg har nogle helt vildt friske børn… øh altså halvdøde børn, der er lige ved at dø? Great.
Jeg forstår simpelthen ikke at det udtryk bliver brugt i denne sammenhæng. Noget er ved at dø, langsomt og lidende, der er intet frisk over det.

The madness continues and it’s clearly not a question of survival!
Unknown

Sea the Truth

Her er en god dokumentarfilm omkring fiskeri og hvilke konsekvenser det har for kloden, samt forklaring på hvordan fisk føler smerte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s