Hvordan behandles dyr i Dansk kødproduktion?

Så er der kommet en video fra Anima omkring hvordan kød produceres her i lille Danmark. Mange ser udenlandske videoer om hvordan dyr behandles dårligt og siger til sig selv at det nok ikke er så galt i Danmark. Men nu får du chancen for at se, om den måde dyr behandles på i Danmark falder i din smag eller passer overens med din empati for dyr. Kan du etisk stå inde for det og sige at det er ok at behandle andre på den måde? Det er jo trods alt bare for en god smagsoplevelse, at disse dyr udsættes for vold. Derfor kan man sige at denne form for vold er unødvendig – som jo bare er fantastiske nyheder for dyrene og for vores miljø (tjek evt. dokumentarfilmen ‘Cowspiracy’ ud for nærmere detaljer omkring hvordan kødproduktion forurener. Den kan ses gratis her: https://www.youtube.com/watch?v=0Krmf_CRpzw )

Til dem som har lyst… er der et gratis vegetarisk katalog med masser af opskrifter og inspiration på miljøvenlig og dyrevenlig mad (‪#‎madmedmedfølelse‬) som man kan få sendt helt gratis hjem.
Se mere her: www.anima.dk/inspiration

Der er også et hav af bloggere derude med masser af grøn madinspiration, også de velkendte traditionelle retter vi kulturelt set har vænnet os til og fået en kærlighed til. Tjek dem endelig ud… her er en oversigt over veggie bloggere i Danmark: http://maanebarnet.org/hvordan-veganer/danske-veganerblogs/

Jamie Oliver har omkring 100 veganske opskrifter
http://www.jamieoliver.com/recip…/category/special-diets/…/…

Der er også masser af inspiration at hente på Instagram. Søg på ‪#‎vegan‬ ‪#‎veganfoodshare‬ ‪#‎vegansk‬ #madmedmedfølelse ‪#‎veganfood‬ osv. osv.

På månebarnets blog kan du også læse meget mere om fx mælkeindustrien og æggeindustrien – hvis det stadig er en gåde hvorfor nogle vælger det fra.

http://maanebarnet.org/aeggeindustrien/

http://maanebarnet.org/maelkeindustrien/

Det er enormt let at hoppe på de fine illustrationer udenpå emballagen af de animalske produkter vi køber, som jo lover grønt græs, solskin og dyrevelfærd. Men i kender vel reklamebranchen godt nok til at vide at de giver kunderne den idé om produktet som får dem til at købe det. Derfor ser du ikke billeder af høner i et bur i forfærdelig stand, men blot en fint dekoreret æggebakke. Du ser heller ikke et billede af en bunke med 2 millioner døde hanekyllinger der blev gasset ihjel i løbet af året, fordi de ikke er brugbare i æggeindustrien. Du ser ikke bunker af døde økohøns eller et billede af hvor store flokke de går i, som ikke stemmer overens med deres hierarki (stress og sygdomme). Du ser ikke hvordan de bliver transporteret til slagteriet og slagtet, langt før deres naturlige levealder. Du ser bare et billede af en lille flok høns som går på græs og som hygger sig. God samvittighed er altså til salg i hvert et supermarked du træder ind i smile-humørikon Men prøv at forestille jer hvis man tog ud og handlede med et barn eller bare alene, og emballagerne viste hvordan de ærlige forhold var…. puha en traumatisk handletur med billeder man ikke lige glemmer og helst ikke vil se. Men sådan behøver det ikke at være – selvom det er sådan nu, bare usynligt – så folk ikke konfronteres med volden bag produktionen af de produkter de køber.

❤ VÆLG GRØNT ❤ VÆLG DYREVELFÆRD ❤ – Fordi du kan!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s